sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kolmen suklaan juustokakku

Miten ihmeessäkö juustokakkuun voi saada ympättyä kolmea suklaata? No helposti jos kyseessä on tällainen sokerihiiri, niin kuin minä. Mikään suklaaseen liittyvä ei ole mahdotonta.

Vähän kuulumisia tähän alkuun, sitten herkkujen pariin. Ensimmäiset siemenet on tilattu Hyötykasviyhdistykseltä. Sieltä odottelen mm. hieman erilaisia tomaatteja, kurkkua sekä chilejä. Olen pikku hiljaa alkanut tyhjennellä tasoja, että ne saa täyttää erilaisilla itämiskipoilla ja -kupeilla kevään mittaan. Toinen tärkeä mainitsemisen arvoinen asia: Mies menee huomenna töihin, hurraa! Työn kestosta ei ole vielä varmuutta, mutta tässä vaiheessa olen kaikkeen tyytyväinen.


Kolmen suklaan juustokakku


Kolmen suklaan juustokakku

Pohja:
170g (n. 1 "pötkö") domino-keksejä tai vastaavia
6rkl sulaa voita
60g mantelirouhetta
2rkl kaakaota
100g rouhittua suklaata (suklaa A: Mikä tahansa käy, leivontasuklaa, tumma suklaa yms.)

Täyte:
400g tuorejuustoa (toinen paketti voi olla vaikka vaniljan makuista)
1dl sokeria
3 munaa (4 jos ovat pieniä)
130g vaaleaa suklaata (suklaa B: Pandan valkoinen suklaalevy)

Kuorrute:
100g suklaata (suklaa C: mikä tahansa oma lemppari, itse käytin Fazerin sinistä)
1dl kuohukermaa

Murskaa keksit muruiksi (joko koneellisesti tai kaulin ja muovipussi -tekniikalla). Sekoita pohjan aineet yhteen. Jos taikinasta haluaa oikein tasaista, voi mantelit ja suklaan rouhia koneella. Painele irtopohjavuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperi ja reunat voideltu voilla. Aseta vuoka jääkaappiin.

Sulata valkoinen suklaa ja laita sivuun jäähtymään. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää seokseen yksi muna kerrallaan ja vatkaa välillä kunnolla. Lisää lopuksi suklaa ja sekoita kunnolla.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä kunnolla.

Rouhi suklaa kuorrutetta varten. Lämmitä kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja kaada suklaarouheen päälle. Sekoita kunnes tuloksena on tummaa suklaakastiketta. Kaada jäähtyneen kakun päälle ja anna hieman jähmettyä (jääkaapissa). Kakun voi tehdä hyvin päivän tai kaksi ennen tarjoilua, kunhan sen säilyttää viileässä.

Kuvissa näkyy, etten minä malttanut odottaa kuorrutteen asettumista vaan lohkaisin palan silloin, kun se oli vielä juoksevaa. Vinkki! Voit tehdä kolmen suklaan juustokakun myös suorakulmaiseen vuokaan ja leikata valmiiksi paloiksi tarjoilua varten.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti