sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Lomamuffinssit

Ensi viikolla koittaa tuo yksi vuoden kohokohdista, nimittäin kesälomalle jääminen. Tämän kunniaksi piti tietenkin töihin tehdä lohtupullaa niille, jotka eivät vielä kesälatumille pääse kirmaamaan. Mies mutisi jotain nälkäisistä työkavereista, joten pyöräytin yksintein kahdenlaisia muffinsseja. Ohje mustikkamuffinsseihin on täältä ja viidakon suklaamuffineihin täältä. Saamani koristelupaketti toimi inspiraationa tehdä valikoima erilaisia kuppikakkuja.

Muffinssit SLYn tapaan. :)
Kuppikakkuja kaikille.

Koristelua varten tein sokerikreemiä kolmeen tapaan. Toiset sanoo sokerikreemi, toisen voikreemi, itse en ole vielä keksinyt eroa. Samalla testasin Bilteman kertakäyttö-pursotuspusseja. Pussien mukana tuli kolme erilaista tyllaa, tällaista jälkeä niillä saa aikaan. Itse olin ihan tyytyväinen pursotuspakettiin, riittää hyvin näin kotikäyttöön.

Sokerikreemi

3dl tomusokeria
150g voita
1rkl maitoa (tai muuta nestettä)
(aromia ja elintarvikeväriä)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää sokeri hiljalleen. Lorauta maito sekaan. Maistele. Lisää sokeria tai nestettä tarpeen mukaan.

Tätä on helppo varioida tarpeen mukaan.

A) Korvaa osa voista vanilja-tuorejuustolla. Mausta vaniljasokerilla (minä maustoin saamallani rommi-vaniljasokerilla, nam!).

B) Korvaa osa tomusokerista vaaleanpunaisella tomusokerilla.

C) Korvaa maito mustikkamehulla, tuloksena hieman tummempi kreemi kuin kohdassa B.

Kreemin päälle on lisätty mm. sokerihelmiä, koristekultaa ja suklaalastuja. Lisäksi pursotin sulatetusta (valkoisesta ja maito-) suklaasta erilaisia muotoja, annoin niiden jähmettyä jääkaapissa ja painoin muffinsseihin. Sulatetusta suklaasta on tehty myös koristekuvioiset sydämet. Kuviomuotti tuli aikaisemmalla SLY-kierroksella.

Huh, eiköhän näillä kelpaa jäädä lomalle.

Ps. SLY-parini: Älä ole huolissasi jos en kerkiä heti pakettiasi hakemaan. Lähden keskiviikkona työmatkalle Jyväskylään. Sieltä suuntaan pitkäksi viikonlopuksi Vaasaan. Juhannuksesi yritän selvitä kotiin. :)

Pihamaalla kasvaa ainakin kahdeksaa eri väristä tulppaania, mistä lienevät tulleet..




4 kommenttia:

  1. Jokaiselle tulppaanelle oma kuppikakku ;) Ihanaa!!!!

    VastaaPoista
  2. slurps, mitä herkkuja taas :P
    Paketti pitäisi ti olla noudettavissa :). Puhelimeen tulee koodi. Mutta hyvä tietää, jos ei olekaan :D

    VastaaPoista
  3. Ihana ajatus - lohtupullia työkavereille, kun itse viettää lomaa ! Makean ilon jakamista parhaimmillaan !!
    Terkuin n-h
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
  4. Mie leivon miehen töihin aina myös loman aloitus kahvin kans herkkuja (omassa työssä kun ei viitsi kun keittiössä muutenkin ollaan) =) ihania herkkuja ja kiva kun erilaisia.

    VastaaPoista