perjantai 9. lokakuuta 2015

Lokakuun SLY-paketti

Kohta on taas se aika vuodesta, kun ainakin kaikki päivätyössä käyvät bloggaajat pääsevät ihmettelemään riittävän valon saamista kuviin. Tästä johtuen olen suunnannut ulos kuvaamaan lähipäivinä. Siellä valo riittää huomattavasti paremmin. Minut nitistänyt nuha-kuume tarjosi oivallisen mahdollisuuden ottaa kuvia näin päivällä. Kun kuume nousee, lämmitetään taloa saunamaisin olosuhteisiin ja kun kuume laskee, suunnataan ulos vilvoittelemaan kameran kanssa.

Syksyn viimeiset kukat

Hain eilen postista salaisen leivontaystävän lokakuun paketin. Aiheena oli tällä kertaa kurpitsa. Kurpitsa ei minulle ole kovin tuttu raaka-aine, kesäkurpitsaa kyllä menee välillä aina suuriakin määriä. Mitä olen muutaman jo paketin saaneen blogeihin kurkistanut, ei taida olla muillakaan hirveästi kokemusta tästä hedelmästä. Eli todella hyvin keksitty aihe emolta. :) Huomaattehan että seuraavalle jouluiselle kierrokselle ilmoittautuminen on käynnissä 18.10. saakka!!

Paketti oli erittäin painava ja ihmeteltiinkin sitä yhdessä postin työntekijän kanssa. Painoksi paljastuivat sokeri, öljy, siirappi ja kurpitsapikkelssi. Viimeksi mainittu on ihan uusi kokemus minulle, ajattelin kokeilla sitä kasvishampurilaisen väliin. Lisäksi paketista löytyivät kaneli, inkivääri ja neilikka sekä muffinssi-kuorrute. Tällaiseen kuorrutteeseen en olekaan törmännyt paikallisen marketin hyllyissä ja odotan mielenkiinnolla sen käyttämistä. Resepteinä olivat puolukka-kurpitsahillo, amerikkalainen kurpitsapiirakka, kurpitsakuppikakut kinuskikuorrutteella sekä kurpitsaleipä.

Lokakuun SLY-paketti sisälsi kaikenlaista hyödyllistä


Paketin kruunasi täysin kokeilematon kuorrute.

Olen samaa mieltä parini kanssa siitä, että kuukaudet ovat kuluneet todella nopeasti. En oikein ymmärrä mihin tämä syksy on hujahtanut ja nyt odotellaan jo lunta. Parini ei halunnut vielä tehdä paljastusta, joten jään sitä odottelemaan. Täytyy tunnustaa, ettei ole edes minkäänlaista arvausta siitä, kuka hän voisi olla. :) Lämmin kiitos paketista, kaikelle löytyy varmasti käyttöä. Leipomista kokeilen sitten kun olen saanut karistettua tämän köhäni pois.


8 kommenttia:

  1. Ihana teema-paketti ja toivottavasti flunssa helpottaa pian =)

    VastaaPoista
  2. Kivaa, että paketti oli mieleinen :) etsin kaupan hyllyltä eri kurpitsasoseita ja pikkelsi oli siinä vieressä niin päädyin laittamaan sen pakettiin mukaan, kiva että käyttökohde sille jo löytyi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos paketista. Suhtauduin alunperin hieman nihkeästi koko kurpitsa-teemaan, mutta tämähän oli ihan loistava aihe! :)

      Poista
  3. Mielenkiinnolla oon seuraillut näitä SLY-juttuja, en ole aiemmin tällaisesta ringistä kuullutkaan! Nyt vaan mietin, että tohtisiko tällaiseen osallistua tällainen, köh, keittiössä hieman tumpelompikin tyyppi vai onko ringissä mukana olevat leipomukset ja leipojat jotain huikeeta pro-tasoa? :D Kuulostas nimittäin tosi hauskalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti suosittelen, idea on nimenomaan se että yhdessä opetellaan ja kokeillaan juttuja joita ei muuten tulisi leivottua. :)

      Poista
    2. Jatkan tuumailuja vielä! Onhan sitä kyllä pöljempäänkin tullut ryhdyttyä... :D

      Poista
  4. Parantumista, inkivääriä reilusti leivonnaisiin niin tauti karkaa. Upea paketti!

    VastaaPoista
  5. Kiva kuulla tällaisesta SLY:stä. SNY:stä olen kyllä kuullut useammankin kerran eli salainen neuleystävä. Tämä leivontaystävyys kuulostaa myös kivalta. Mitäköhän marraskuu tuokaan tullessaan? Täytyy tulla kurkkaamaan silloinkin.

    VastaaPoista