torstai 27. lokakuuta 2016

Lasketun ajan vadelmajuusto -brownie

Tänään olisi sitten se odotettu laskettu aika. Tämä päivä on varmaan siintänyt mielessä siitä asti, kun aloitettiin muutama vuosi sitten miettimään, että olisiko se lapsen hankkiminen sittenkään niin huono ajatus (tälle aivopierulle on vetänyt tähän mennessä vertoja vain se älynväläys "hei, muutetaan Lieksaan jossa on vielä huonompi työllisyystilanne kuin täällä Kuopiossa!". Lieksaan muuttoa ei olla kuitenkaan vielä kertaakaan kaduttu...) Luin jostain, että laskettuna päivänä syntyy vain 5% vauvoista, joten en odottele synnytyksen käynnistymistä henkeäni pidätellen. Maanantaina on ilmeisesti viimeinen aika paikalliseen neuvolaan, jos mitään ei ole tapahtunut siihen mennessä saan ajan tuonne ison cityn synnytysosastolle. Ärsyttävää on se, että tänne satoi ensilumi ja mielelläni lähtisin taapertelemaan tuonne metsään koiralauman kanssa, mutta jokin sisäinen ääni käskee jäämään kotiin tai pysyttelemään ainakin hyvin lähellä sitä (ainakin niin kauan kuin Mies on toisella puolella pitäjää remonttiapuna eikä siis säntäämässä ihan hetkessä apuun.) Huoh.

Leivonta on täällä jäänyt nyt vähemmälle, koska Miehen makean syöminen on kovin kausiluontoista enkä voi enää kantaa ylijäämä-leivoksia töihinkään. Kovasti teki kuitenkin mieleni jotain makeaa ja lopputuloksena oli tämä pieni ja suloinen ohje. Toivoisin, että voisin jotenkin välittää teille sen tuoksun joka keittiössä eilen leijaili tämän paistuessa, siinä olivat mukana sekä vadelma että suklaaleivos. Resepti on suunniteltu pieneen 20cm x 20cm vuokaan, mutta voit hyvin tehdä sen isommassa vuoassa (jolloin saat ohuemman lopputuloksen) tai sitten vaan kaksinkertaistaa aineitten määrät. Ohjeessa yhdistyvät mehukkaat marjat ja syntinen brownie sopivalla tavalla, koska juusto osuus tuo keveyttä pohjalle. Vadelmajuusto-brownien voi hyvin tehdä jo etukäteen valmiiksi, se säilyy jääkaapissa. Kiitokset isälle marjoista!

Vadelmajuusto -brownie

Tämän voi hyvin valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.

Vadelmajuusto -brownie


brownie
100g voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2 munaa
1tl vaniljasokeria
2dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
0,25tl suolaa
100g suklaata
0,5dl maitoa

vadelmajuusto
200g tuorejuustoa
2dl kreikkalaista jogurttia
2 munaa
0,5dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
n. 2dl vadelmia

Sulata jäiset vadelmat mikrossa tai jos käytät ulkomaisia marjoja, kiehauta ne. Sulata suklaa. Aseta marjat ja suklaa jäähtymään. Vuoraa n. 20cm x 20cm uunivuoka leivinpaperilla. Jos käytät isompaa vuokaa, saat isomman mutta ohuemman leivonnaisen. 

Brownieta varten vatkaa kulhossa voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää munat ja sulatettu suklaa vatkaten. Sekoita yhteen kuivat aineet (vaniljasokeri, jauhot, kaakao ja suola). Lisää taikinaan koko ajan sekoittaen vuorotellen kuivia aineita ja maitoa. (Ohjeessa ei tarkoituksella ole leivinjauhetta.) Kaada brownie-taikina leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. 

Vadelmajuustoa varten vatkaa tuorejuusto, jogurtti ja muna keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää sokerit ja jauho. Kaada seos brownie-taikinan päälle vuokaan. Ripottele päälle sulat marjat. Halutessasi voit vetää vadelmajuuston päälle hammastikun avulla marmorointi-jälkiä.

Paista 175 asteisessa uunissa hieman keskitason alapuolella 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. 


Täällä jäädään nyt jännittämään mitä loppuviikko tuo tullessaan. Pitäkää peukkuja ettei odottavan aika olisi niinn kovin pitkä enää.


6 kommenttia:

  1. Heii.
    Vai tänään oli laskettu aika.eipä sit kovin kauas pidä lähteä talosta.Toivotaan ,et viikonloppu tuo uuden asukin teille.
    Kakku näyttää hyvin herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. ooh, mitä herkkua.

    Siellä on jännät ajat käsillä <3. Ei kannata tosiaan kovinkaan kauaksi kotoa lähteä ja ainahan pitäisi myös se nla-korttikin pitää mukana. Jospa viikonloppuna lähtisi käyntiin :)

    VastaaPoista
  3. Ihana brownie! Kokeiluun menee!

    Kyllä se sieltä ulos tulee! Itellä meni aikanaan kaksi tuskaista viikkoa! =D

    VastaaPoista
  4. Nyt kannattaa aloittaa joku projekti, mikä vie monta päivää ;) - se kuuluu näihin mystisiin juttuihin, kuten vanha "sytytä savuke bussipysäkillä, niin bussi tulee" (itse en polta) tai "kiipeä yläkaapille, niin puhelin soi ja lakkaa soimasta kun pääset alas - odottamasi puhelu meni ohi..."
    Eli esim. joku papereiden järjestelyprojekti vois vaikka olla hyvä? Se ei rasita liikaa, mutta just kun oot saanut paperit levälleen tai tiettyihin nippuihin mapitusta varten: tadaa, nyt mennään :D Ja ne paperit voi kyllä järjestää loppuun sitten myöhemminkin tai aloittaa projektin alusta uudestaan :D :D

    Tsemppiä viimeisiin päiviin, tiedän myöskin kokemuksesta, miten pitkä odottavan aika on, mutta kaikki ne ennen pitkää maailmaan putkahtaa :)

    VastaaPoista
  5. Ompa herkullisen näköinen brownie ja vielä vadelmia joukossa :p Tuota pitää kyllä joskus tehdä!

    Ja tsemppiä loppurutistukseen :)

    VastaaPoista
  6. Jännät ajat sinulla. Tsemppiä loppurutistukseen

    VastaaPoista