maanantai 20. helmikuuta 2017

Suklaamuffinssit

Meillä vietetään räkäviikkoa. Kaikilla valuu nokka, jopa Kekkosella on elämänsä ensimmäinen flunssa. Neiti 7-vee on käymässä, joten olen päässyt täällä harjoittelemaan kahden lapsen kanssa sairastamisesta. Kohtalaisen mielenkiintoista.

Koska kuumetta ei ole enää, oli jotain tekemistäkin keksittävä. Salaisen leivontaystävän paketissa oli jäljellä vielä yksi suklaaresepti ja otettiin se kokeiluun. Leipomisen aikana olin ihan varma, että olen tehnyt samalla ohjeella ennenkin, mutta ainakaan en löytänyt sitä täältä blogista (sen sijaan löysin Helpot suklaamuffinssit ja Lomamuffinssit ja Banaanisuklaamuffinssit). Joka tapauksessa hyviä tuli. Suosin yleensä voikreemiä, mutta onnistuin kerrankin myös tässä kermakuorrutteessa. Neiti 7-vee oli loistava apuri. Koska parini laittamia vaahtokarkkeja oli vielä jäljellä, jemmasimme niitä muffinssien sisälle ohjeesta poiketen.

Suklaamuffinssit

Pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan uutta tyllaani ja olen ihan tyytyväinen.



Suklaamuffinssit


150g voita
2dl sokeria
2 munaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
1,5dl maitoa
150g suklaata

kuorrutus:
2dl kermaa
100g suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Pilko suklaa rouheeksi ja sekoita varovasti käännellen taikinan joukkoon. 

Jaa muffinssivuokiin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. 

Sulata suklaa ja aseta jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaa ja kerma keskenään ja pursota muffinssien päälle. 


Vaahtokarkit katosivat muffinssien jäähdyttyä

5 kommenttia:

  1. Ompas kauniita ja varmasti olleet hyviä =) PAranemisia!

    VastaaPoista
  2. Hei,Kauniita,hyvin on koristelu onnistunut.

    VastaaPoista
  3. Upeita on ja kauniita-varmasti maistuu Kekkosellekin

    VastaaPoista
  4. Ihanaa nähdä, että olet kokeillut näin monia ohjeita. Tsemppiä sairastupaan. T. Slysi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On vaatinut vähän taitoilua, mutta on onneksi ollut sen verran aina aikaa. :)

      Poista