lauantai 17. kesäkuuta 2017

Sitruunajäätelöt

Helle saapui ja toi ukkosen mukanaan. Sade kuitenkin kiersi meidät, pitää varmaan päikkäriaikaan lähteä kastelemaan istutuksiaan, mikäli haluaa niiden selviävän. Helteen karkoitukseksi tein SLY-paketissa tulleen ohjeen mukaisesti sitruunajäätelöä. Ja vaikka itse sanonkin, niin hyvää tuli. Eikä tähän tarvita edes jäätelökonetta. Jostain syystä jäätelöstä ei tullut sellaista rouheista, kuten näistä yleensä tuppaa tulemaan, vaan tämä muistuttaa koostumukseltaan ihan kaupan jäätelöä, pehmeää ja kermaista. Kiitos ohjeesta parilleni! Jäätelökakkua varten on hankittu ja tarvikkeet, se on seuraavana testivuorossa.

Sitruunajäätelö pääsi pöllömuotteihin



Sitruunajäätelö


1,5dl dokeria
2dl maitoa 2dl vispikermaa
1tl raastettua sitruunan kuorta (tai oman maun mukaan enemmän)
0,5dl sitruunan mehua
(keltaista elintarvikeväriä)

Vatkaa kerma. Halutessasi värjää se elintarvikevärillä. Lisää siihen maito ja sokeri, sekä sitruunamehu ja -kuori. Sekoita kunnolla. Jaa silikonivuoan muotteihin (pöllöjä olisi tullut 7 kpl). Anna olla pakkasessa ainakin 4 tuntia. 

Tuo pöllömuotti on muuten ollut todella runsaassa käytössä. Sain sen ihka ensimmäisellä SLY-kierroksellani  Annelta ja sillä on tehty niin herkkuja itselle kuin Kekkoselle (vauvan pöllöistä on kuva tuolla Instagramin puolella). Eli kiitos taas kerran siitä. :)


4 kommenttia:

  1. Ihanat jäätelöt !
    Hiiri söi juuri, harvinaista kyllä, Iihan oikeasti jäätelöä....on mennyt monet kesät jolloin hiirenkolossa ei ole koskettu lainkaan jätskiin Ö.

    VastaaPoista
  2. Tuo muotti on kyllä niiiiiiiin ihana. Ja täytyy kokeilla tuota ohjetta.. nimimerkillä tuskainen tästä lämmöstä.

    VastaaPoista
  3. Onpas söpöt jädet. :) Sitruuna on ihanan raikasta jäätelössä.

    VastaaPoista
  4. Moi.
    Kuumalla ilmalla virkistävää ja raikasta.

    VastaaPoista